Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Šokujúce výsledky testov biošalátov: Miesto vitamínovej, biologická bomba!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: fruechte-viehmann.de)

BERLÍN - Biopotraviny sú považované za tú najzdravšiu stravu pre naše telo a zvyčajne si kvôli nej musíme siahnuť aj hlbšie do vrecka. O to prekvapujúcejšie sú výsledky testu nemeckej spotrebiteľskej relácie televízie ZDF "WISO", ktorá si tentokrát posvietila na balené šaláty. Niektoré z nich boli doslova "malou bombou plnou baktérií".

Reportéri kúpili zmesi krájaných umytých šalátov rôznych značiek a zaniesli ich do laboratória. Výsledky preukázali, že počet baktérií v šaláte Alnatura bol vyšší, než povoľujú štandardy Nemeckej spoločnosti pre hygienu a mikrobiológiu. Konkrétne išlo o prekročené hodnoty kvasiniek a plesní. Tak isto v ňom našli listériu, ktorá sa zvykne na šalátoch usadzovať bežne, a preto ho treba po zbere dôklať očistiť."Podľa zdravotných ukazovateľov dobré umytie dokáže počet baktérií znížiť," uviedol potravinársky odborník Horst Pieldner.

Zvýšený počet baktérií zaznamenali aj v šaláte Netto, ktorý pokrývali červené škvrny a jeho zafarbenie označili za "na hrane". Pieldner preto upozorňuje, aby sa spotrebitelia takýchto produktov vyvarovali a všímali si aj tekutinu, ktorá môže byť súčasťou balíčka.

Alnatura na nepriaznivé testy reagovala tým, že znížila lehotu spotreby rezaných šalátov a okrem toho začne na obaloch upozorňovať, že ich treba pred konzumáciou najprv umyť. Druhá z menovaných značiek sa za nedostatky ospravedlnila a v konkrétnom prípade už problémy odstránila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu