Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Policajti zabili amerického turistu, ktorý strieľal v hoteli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

JERUZALEM - Mladý Američan spustil dnes v hoteli v izraelskom červenomorskom letovisku Ejlat streľbu a zabil jedného človeka pred tým, ako ho zastrelili policajti. Motívy činu zatiaľ nie sú jasné, išlo však pravdepodobne o osobný spor.

Útočník vytrhol zbraň členke bezpečnostnej služby vo vestibule hotela Leonardo Club a vypálil niekoľko výstrelov na hotelového zamestnanca, ktorý zraneniam podľahol, uviedol policajný hovorca Rosenfeld. Muž sa zabarikádoval v hotelovej kuchyni, z ktorej strieľal na policajtov. Napokon ho zastrelili príslušníci zasahujúcej protiteroristickej jednotky.

Hovorkyňa mestskej samosprávy pre televíziu Channel 2 povedala, že turista bol dvadsiatnik, ktorý prišiel do Izraela v rámci programu návštev amerických Židov v Izraeli. Izraelské médiá uviedli, že muž kedysi pracoval v hoteli a že jeho obeť bola hotelovým zamestnancom, s ktorým sa pohádal. Polícia bezprostredne túto verziu udalostí nepotvrdila.

Podľa jedného z hostí polícia nariadila hosťom hotela, aby počas zásahu nevychádzali zo svojich izieb, uviedla agentúra AP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu