Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Pozor: V pražských luxusných hoteloch vyčíňajú zlodeji hispánskeho pôvodu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Hostí luxusných hotelov českej metropoly okráda štvorica Hispáncov, ktorí sa v Prahe zdržia vždy maximálne týždeň a po "akcii" sa opäť presúvajú mimo hlavné mesto ČR. Kriminalisti doteraz zaznamenali 16 krádeží, ktoré má na svedomí dvojica mužov vo veku okolo 35 a 60 rokov, respektíve dvojica žien vo veku 30-45 rokov.

Všetci nosia drahé odevy, majú tmavšiu pleť a čierne vlasy, informuje internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorkyňu pražskej polície Evu Kropáčovú.

Podľa jej slov sa páchatelia sústreďujú výlučne na luxusné hotely, v priestoroch ktorých sa správajú ako klienti. Pod rôznymi zámienkami sa dostávajú do recepcií a jedální hotelových zariadení, kde kradnú veci hostí.

Škody, ktoré ma štvorica na svedomí, vyčíslili už na 1,5 milióna Kč. Českí kriminalisti v spolupráci s Interpolom už zistili, že sa páchatelia dopúšťajú rovnakej trestnej činnosti v celej Európe, pri možných kontrolách sa preukazujú španielskymi, talianskymi alebo juhoamerickými cestovnými pasmi.

Ako uviedla hovorkyňa polície, ktorá očakáva pri pátraní aj pomoc širokej verejnosti, štvorica už opúšťala miesta činu napríklad na vozidle typu Audi 80 červenej farby alebo na automobile typu Alfa Romeo 146 svetlozelenej farby s medzinárodnou poznávacou značkou Talianska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu