Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ahmadínedžád: Podporovanie homosexuálov slúži záujmom kapitalistov

Mahmúd Ahmadínedžád
Mahmúd Ahmadínedžád

WASHINGTON - Podporovanie homosexuality je záležitosťou radikálnych kapitalistov, ktorým nezáleží na skutočných ľudských hodnotách. Iránsky prezident Mahmúd Ahmadínedžád to vyhlásil v pondelňajšom rozhovore pre americký spravodajský kanál CNN, v ktorom označil takúto sexuálnu orientáciu za "veľmi škaredé správanie" zakazované "všetkými prorokmi, všetkými náboženstvami a všetkým vierovyznaniami".

Odmietol pritom názor, že kritizovanie homosexuality znamená upieranie slobody, a politikov schvaľujúcich vzťahy medzi osobami rovnakého pohlavia obvinil, že tým chcú iba získať "štyri alebo päť ďalších hlasov".

"Tento druh podporovania homosexuality je zakorenený iba v mysliach tvrdých kapitalistov a tých, čo namiesto ľudských hodnôt podporujú iba rast kapitálu," povedal Ahamadínedžád počas návštevy New Yorku, kde sa zúčastňuje na zasadnutí Valného zhromaždenia OSN. Iránsky prezident trval na tom, že homosexualita nie je vrodená, a neodpovedal na otázku, ako by sa zachoval, keby takéto sklony prejavovalo niektoré z jeho troch detí.

Ahmadínedžád podľa vlastných slov podporuje riešenie iných celosvetových problémov, ako sú chudoba alebo utláčanie, a snaží sa bojovať za ľudskú dôstojnosť. Irán je pritom známy ako krajina, kde dochádza k rozsiahlemu porušovaniu ľudských práv.

"Homosexualita zastavuje rozmnožovanie. Kto povedal, že ak máte radi alebo veríte v robenie niečoho škaredého a iní vaše správane neakceptujú, upierajú vašu slobodu?" reagoval Ahmadínedžád na otázku, či by sa podporovanie slobôd nemalo vzťahovať aj na práva homosexuálov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu