Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Najbohatší Slovák potajme skupuje slovenské médiá: Vraj aj Hospodárske noviny!

PRAHA – Po tom, čo sa slovenský miliardár žijúci v Česku Andrej Babiš postavil pred dvoma týždňami do čela svojej strany ANO 2011, oznámil ďalšie veľké plány! Jeden z najbohatších podnikateľov v Česku si robí zálusk na spoločnosť Centrum Holdings, ktorá prevádzkuje na Slovensku aj u našich západných susedov portály Atlas a Centrum. Okrem toho mal kúpiť slovenský denník Hospodárske noviny, píšu o tom Lidové noviny.

Záujem o Centrum Holdings potvrdil Lidovým novinám sám miliardár. Denníku však odmietol prezradiť, na koľko si mediálnu skupinu cení. Podľa denníka to budú miliardy korún, pretože súčasný vlastník, americká finančná skupina Warburg Pincus, investoval do Centrum Holdings zhruba 3,5 miliardy korún (140,21 milióna eur).

Mediálna skupina, ktorá sa dlhodobo pohybuje v červených číslach, je na predaj od júna. O spoločnosť sa údajne zaujímali krátko aj vydavateľstvo Ringier Axel Springer CZ alebo spoluzakladateľ Centrum.cz Ondřej Tomek. Babiš s Tomekom sa podľa LN ako jediní otvorene priznali, že majú záujem o Centrum Holdings.

Kúpu slovenských Hospodárskych novín mali potvrdiť viaceré zdroje, vydavateľstvo aj majiteľ Ecopress tieto informácie odmietajú. Ecopress patrí pod českú skupinu Economia, ktorú vlastní český podnikateľ Zdeněk Bakala cez firmu BXR.

Podnikateľ Babiš sa už dnes činí v mediálnej sfére. Jeho firma AGF Media vydáva bezplatný schránkový týždenník 5 + 2. Podľa informácií portálu Mediálne.sk sa mal Babiš tento rok zaujímať aj o český ekonomický časopis Euro. Ten však nakoniec kúpil vlastník českého vydavateľstva Mladá fronta František Savov.

Andrej Babiš je označovaný za jedného z najbohatších českých podnikateľov. Tento rok sa už po tretí raz umiestnil v rebríčku medzi najbohatšími ľuďmi sveta, kde s majetkom v hodnote 1,4 miliardy dolárov obsadil 913. miesto. Minulý rok Babiš ostro kritizoval korupčné prostredie v Česku a v novembri preto predstavil združenie ANO 2011 - Akce nespokojených občanů. Od začiatku augusta je jeho predseda. So stranou plánuje kandidovať v najbližších voľbách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu