Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tragédia v Londýne: Olympijský autobus s novinármi zrazil cyklistu (†28)!

Olympijský autobus s novinármi zabil cyklistu pri štadióne v Londýne Zobraziť galériu (2)
Olympijský autobus s novinármi zabil cyklistu pri štadióne v Londýne (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britská polícia zatkla vodiča olympijského autobusu, ktorý v stredu večer zrazil a usmrtil cyklistu. Vodič vo veku okolo 65 rokov je podozrivý, že zavinil úmrtie nebezpečnou jazdou.

 K tragickej nehode došlo o 20.45 h SELČ v blízkosti Olympijského parku na východe Londýna. Poschodový autobus odvážal z parku predstaviteľov médií.

Dvadsaťosemročný cyklista bol na mieste mŕtvy. Londýnsky olympijský organizačný výbor vyjadril sústrasť jeho rodine. Obeť zatiaľ nebola identifikovaná, podľa správ stanice BBC však nejde o súťažiaceho z olympiády.
 

Olympijský autobus s novinármi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Nikto z cestujúcich autobusu nebol pri kolízii v londýnskej štvrti Hackney zranený. Príčiny nehody neďaleko olympijského hokejového centra, velodrómu a paralympijskej tenisovej arény začalo vyšetrovať dopravné oddelenie Metropolitnej polície. Zadržaného vodiča podľa BBC predviedli na výsluch na policajnú stanicu vo východnom Londýne.

Kyvadlová autobusová doprava do a z Olympijského parku bola vyše dvoch hodín zastavená. Organizátori museli zabezpečiť novinárom náhradné spôsoby prepravy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu