Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pri útoku amerických bezpilotných lietadiel v Pakistane zahynulo päť ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ISLAMABAD - Päť ľudí prišlo dnes v Pakistane o život pri náletoch amerických bezpilotných lietadiel. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na predstaviteľov pakistanskej tajnej služby.

Podľa tohto zdroja lietadlom vystrelené rakety najprv zasiahli vozidlo v dedine ležiacej neďaleko mesta Mir Alí v regióne Severný Vaziristan, ktorý hraničí s Afganistanom, pričom zahynuli tri osoby.

O niekoľko minút neskôr ďalšie bezpilotné lietadlo zasiahlo iné vozidlo v rovnakej oblasti, pričom zahynuli dvaja ľudia. Identita usmrtených osôb zatiaľ nie je známa. V rovnakej oblasti prišlo tento týždeň v utorok o život 11 ľudí pri podobnom útoku.

Pakistan začiatkom júla oznámil, že znovu otvorí zásobovacie trasy NATO do Afganistanu. Stalo sa tak po tom, čo sa aktivita amerických bezpilotných lietadiel, ktoré uskutočňujú útoky proti militantom v pakistansko-afganskom pohraničí, zmiernila. Islamabad trasy uzavrel po americkom nálete na pohraničné stanovište svojej armády, pri ktorom zahynulo 24 pakistanských vojakov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu