Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Kazašský rekord v bozkávaní nevyšiel, nebolo dosť párov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ASTANA - Krachom skončili plány kazašských organizátorov na zápis do Guinessovej knihy rekordov v disciplíne hromadného bozkávania. Podľa správ kazašských spravodajských serverov zámer narazil na malý záujem účastníkov. Skutočnou príčinou je ale údajne odpor moslimských duchovných.

Pokus o rekord bol naplánovaný na piatok, ktorý je v moslimských krajinách dňom pracovného voľna. "Maraton bozkov" zvolali organizátori pomocou sociálnych sietí a účasť spočiatku vyzerala nádejne. Koľko párov bolo na prekonanie platného rekordu potrebné, kazašská médiá neuviedla.

Do veci sa ale vložila cirkev. Duchovný správa kazašských moslimov vydala vyhlásenie, v ktorom plánovanú akciu označila za "masovú nehanebnosť" a vyzvala k bojkotu. Bozkávanie na verejnosti, navyše s cieľom pochybnej zábavy, sa môže pre mladých ľudí stať "ďalším krokom k strate nevinnosti, mravnosti a hanby", uviedli moslimskí duchovní. Podľa propozícií rekordného pokusu sa mala akcia uskutočniť v centre metropoly Astany a mala trvať niekoľko dní. Bozkávajúci sa páry sa mali striedať po dvoch hodinách s tým, že pre účasť nebol rozhodujúci vek ani pohlavie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu