Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Konflikt v Sýrii: Povstalcom sa podarilo ukoristiť tank!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SÝRIA - Sýrski rebeli dnes použili pri útoku na vládne sily po prvý raz tank. Podľa opozície ide o "veľmi dôležitú" zmenu v taktike 16 mesiacov trvajúceho konfliktu.

Povstalci zaútočili na východe krajiny na delostrelecký tábor s pomocou tanku, ktorý predtým ukoristili armáde, informovalo opozičné Sýrske observatórium pre ľudské práva so sídlom v Londýne. Pri útoku v meste Dajr az-Zaur prišiel o život "určitý" počet vojakov. Tridsať ďalších padlo do zajatia. Rebeli taktiež zostrelili v tejto oblasti v sobotu bezpilotné prieskumné lietadlo.

V minulých mesiacoch sa boje medzi rebelmi a silami prezidenta Bašára Asada zintenzívnili, pričom opozícia tvrdí, že ovláda veľké časti krajiny. Dnes bolo podľa opozície zabitých na území Sýrie najmenej 35 ľudí, medzi nimi aj deväť vládnych vojakov. K nárastu násilia došlo deň pred tým, ako do Damasku príde medzinárodný mierový vyslanec Kofi Annan.

Medzitým sýrska armáda uviedla, že začala veľké vojenské manévre, ktoré potrvajú niekoľko dní. Majú simulovať obranu voči "agresii" zvonka. Štátna televízia priniesla zábery rakiet vystrelených z mobilných odpaľovacích zariadení a vojenských lodí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu