Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Smrť pre fľašu vodky: Mladík sa stavil, že prepláva Vltavu, už sa nevynoril!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/PRAHA – Na hlúpu stávku v sobotu doplatil mladý squatter, ktorý bol pre fľašu alkoholu schopný riskovať svoj život. Potom, ako sa rozhodol preplávať na druhý breh Vltavy a skočil do vody, sa uprostred rieky utopil.

Zbytočná tragédia sa odohrala pri pražskom Streleckom ostrove, kde sa práve konal hudobný festival. Na brehu rieky sedela skupinka popíjajúcich bezdomovcov, ktorých zrejme hudba už nudila, a rozhodli sa „spestriť“ si večer hlúpou stávkou. Jednému z nich alkohol natoľko stúpol do hlavy, že neváhal a pre fľašu vodky skočil do rieky.

Cieľom stávky bol druhý breh Vltavy, kde sa však mladík už nedostal. Uprostred rieky sa ešte naposledy vyčerpaný postavil na kameň, a potom padol do vody, odkiaľ sa už nevynoril. „Keď sa začal topiť, naskákali sme za ním, ale on zmizol pod vodou,“ opísal tragédiu jeden z bezdomovcov.

Keď sa im mladíka nedarilo v mútnej rieke nájsť, zavolali políciu. Tí miesto, kde sa mladík utopil prehľadávali na člne aj pod vodou. Asi pol hodinu potom, ako muža videli naposledy, sa im ho podarilo vytiahnuť na breh, bohužiaľ však už mŕtveho.

Podľa výpovedí jedného z bezdomovcov, býval mladík spolu s nimi v squate v pražských Petřinách. Všetko čo po mladom mužovi ostalo, sú len šaty, ktoré si pred nerozvážnym skokom do rieky nechal na brehu. O smrti mladého bezdmovca informoval portál tn.cz.

Squatting je obsadzovanie prázdnych schátralých budov často spájaný s politickým protestom. Mladí ľudia, ktorí si pre vysoké ceny nehnuteľností, nemôžu dovoliť vlastné bývanie, prebývajú v takzvaných squatoch. V Čechách môže byť squatting posudzovaní ako trestný čin.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu