Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Prekliatie rodu pokračuje: Manželka Roberta F. Kennedyho ml. sa obesila!

Mary Kennedyová Zobraziť galériu (3)
Mary Kennedyová

NEW YORK - Americká polícia potvrdila, že telo Mary Kennedyovej (†52), manželky Roberta F. Kennedyho ml., objavili v jej sídle v Bedforde, severne od New Yorku. Podľa médií sa obesila v stodole za domom.

Rodina stredajšiu tragédiu potvrdila. "Hlboko ľutujeme smrť našej milovanej sestry Mary, ktorej tvorivý duch bude chýbať tým, ktorí ju milovali," uviedol právnik Kerry Lawrence, ktorý ju zastupoval v prípade jazdy pod vplyvom alkoholu.

Dom Mary Kennedyovej

Prekliatie rodu pokračuje: Manželka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Manželia žili v odlúčení. Príčina smrti architektky nie je známa. Mary bola druhou manželkou Roberta F. Kennedyho ml., majú spolu štyri deti. Mala problémy s drogami a alkoholom. Dva razy ju zatkli približne v tom čase, ako jej manžel požiadal o rozvod v júli 2010.

Prekliatie rodu pokračuje: Manželka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reuters/thestar.com.my)

"Z histórie tejto rodiny vieme, že je veľmi ťažké byť Kennedy, či už ste pokrvne Kennedy, alebo ste manželom či manželkou jedného z nich. Obrovská sláva, pozornosť, záväzky, očakávania, že so svojím životom musíte niečo robiť, to je všetko je veľmi tvrdé," povedal televízii CNN Laurence Leamer, ktorý o rodine Kennedyovcov píše a je považovaný za odborníka na slávny politický rod, ktorý akoby prenasledovalo nešťastie.

Robert F. Kennedy je prominentným právnikom, ktorý sa zaoberá ekologickým právom. Jeho otec Robert F. Kennedy, prezývaný Bobby, bol zavraždený v roku 1968 počas prezidentskej kampane. Jeho brat a niekdajší prezident John Fitzgerald Kennedy (JFK) zomrel o päť rokov skôr, zastrelili ho počas návštevy Dallasu v Texase.

Predčasná smrť postretla aj synov oboch politikov, najskôr zomreli dvaja potomkovia Bobbyho Kennedyho a v roku 1999 sa so svojím lietadlom zrútil John F. Kennedy mladší, zomrela s ním aj jeho manželka a švagriná.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu