Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Spoveď mačetového vraha: Masakru rodiny som si dopredu naplánoval

Zobraziť galériu (2)

KULCS / BRATISLAVA - Vopred plánované vraždy mladý muž neobanoval. Vo výpovedi policajtom uviedol, že svoju rodinu zo srdca nenávidel a to čo sa udialo bolo iba logickým vyústením, pretože obeťami boli jeho úhlavní nepriatelia. Jednoducho museli zomrieť.

Po obhliadke miesta činu sa polícia vyjadrila, že obžalovaný (24) svoj útok vopred naplánoval a mimoriadne drastickým spôsobom aj zrealizoval. Výsledkom sú štyria mŕtvi a traja ťažko zranení.

Prvá správa sa k maďarskej polícii dostala v piatok ráno o 8.40. Anonymný muž hlásil polícii, že v Kulcsi sa niekto jeho známym vyhráža s nožom v ruke. Neskôr vysvitlo, že to ohlasoval 56 ročný muž, ktorého vrah následne zranil keď sa ponáhľal na pomoc.

Mladík skoncoval so svojou rodinou v rôznom čase v rôznych priestoroch domu. So svojím 34 ročným bratom si to vybavil ešte v stredu popoludní. Vylákal ho na skúšku kuše do nedokončenej stavby neďalekej nehnuteľnosti. Tam ho odzadu bodol nožom a niekoľkonásobne dorezal. Brat zraneniam podľahol, no jeho neprítomnosť si nikto z rodiny nevšimol. Bratovrah sa presvedčil, že jeho súrodenec dodýchal, umyl sa a prezliekol.

Spoveď mačetového vraha: Masakru
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: MTI)

Na svojich starých rodičov zaútočil na druhý deň, teda vo štvrtok. Starého otca (87) pozval do knižnice, kde na neho zaútočil najskôr holými rukami a svoje dielo dokonal vyskakovacím nožom.  Za starou mamou (83) vošiel do spálne, kde ju niekoľkokrát bodol zabíjačkovým nožom s dlhou čepeľou. Zraneniam rovnako podľahla.

Na ostatných členov rodiny si pripravoval úder elektrinou. V piatok síce doviedol prúd do kľučky na dverách smerom na poschodie domu, no skrat vyhodil ističe a nikomu sa nič nestalo. Zvolil preto osvedčený spôsob a s nožom v ruke sa vybral za svojou sestrou (36) do jej izby. Žena spustila krik, jej rodičia boli okamžite na mieste činu. V boji o život otec (60) vytiahol na svoju obranu mačetu, ktorá sa mu stala osudnou. Syn s nožom a s mačetou mu spôsobil zranenia nezlučiteľné so životom. Rovnaké zbrane použil aj na svoju matku  (63), tá mala ale šťastie, obišla s ťažkými zraneniami.

Sestra zatiaľ kontaktovala svojho priateľa (56), s prosbou o pomoc. Muž najskôr zašiel na políciu a potom sa ponáhľal s palicou v ruke do domu smrti. Šialený vrah s mačetou sa vrhol aj na neho. Po krátkej bitke musel zranený muž hľadať útočisko u susedov.

Privolaní policajti zaisťovali stopy niekoľko hodín. Zabavili dve mačety a tri nože z toho jeden zatvárací.
Podľa predbežných vyjadrení polície, na základe psychiatrického vyšetrenia, to má vrah v hlave všetko v poriadku a nie je preto dôvod umiestniť ho pod lekársky dozor.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu