Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tragédia manželov: Na dieťa čakali 17 rokov, po 32 dňoch zomrelo!

Tracie s Joshuom v náručí
Tracie s Joshuom v náručí (Zdroj: worldwidefeatures.com)

POOLE - Tracie Wrightová a jej manžel Paul sa pokúšali o bábätko celých 17 rokov. Aj keď im lekári príliš šancí nedávali, nikdy sa nevzdali. Nakoniec sa im to skutočne podarilo. Chlapček ale prišiel na svet príliš skoro a po 32 dňoch zomrel.

Manželia sa o dieťa najskôr pokúšali bežnou cestou. Po rokoch neúspechov sa rozhodli podstúpiť umelé oplodnenie. Skúsili to dvakrát. Hormonálna liečba pri poslednom pokuse spôsobila Tracie veľké zdravotné problémy. Ďalej už nechceli riskovať jej život a liečbu ukončili. "Dúfali sme, že otehotniem prirodzenou cestou, ale snažili sme si zvykať na predstavu, že sa rodičmi nikdy nestaneme," povedala.

Po niekoľkých ďalších rokoch plných neúspechov otehotnieť sa stal zázrak. Tracie sa urobilo v práci zle a keďže vtedy pracovala ako zdravotná sestra, požiadala doktora z nemocnice o rozbor krvi. Výsledky testov ju šokovali. Konečne prišla do iného stavu. "V ôsmom týždni som išla na ultrazvuk, videla som, ako dieťatku bije srdce. Boli som tak veľmi nadšení. V jedenástom týždni tehotenstva som však bohužiaľ potratila," popísala jeden z najsmutnejších životných okamihov.

Po ďalších piatich rokoch sa však Tracie podarilo znovu otehotnieť. Čakala chlapčeka. Po ďalších štyroch týždňoch žene zlyhali obličky a tehotenstvo sa preňu stalo príliš riskantným. V 27. týždni preto podstúpila cisársky rez. Dieťatko po narodení vážilo len 1,5 kg.

Vysnenému bábätku dali meno Joshua. Jeho rodičia verili, že o niekoľko mesiacov si ho budú môcť odniesť domov. Mesiac po narodení však ochorel. Trpel vzácnou chorobou, ktorá mu spôsobila otravu. "Všetko sa zbehlo tak rýchlo. O svoj život bojoval statočne. Potom mi zomrel v náručí. Nikdy na neho nezabudneme, každá minúta s ním bola taká vzácna," spomína dvojica, ktorá však po smutnom zážitku nezatrpkla. V mene svojho syna založila fond, ktorý vyberá peniaze pre nemocnicu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu