Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nové zábery z Concordie: Chaos, boj o prežitie a vrhačky do mora!

Chaos na Concordii
Chaos na Concordii (Zdroj: YouTube)

RÍM - Nový dokument prináša prvý ucelený pohľad na dianie počas stroskotania výletnej lode Costa Concordia. Je zložený predovšetkým z výpovedí a amatérskych videí pasažierov a posádky. Zblízka odhaľuje chaos, hrôzu a neistotu, ktorú si cestujúci počas havárie prežili. Jeho autori dúfajú, že prinesie aj prvé odpovede.

Stroskotanie lode Costa Concordia ako "príbeh novodobého Titaniku" zdokumentoval National Geographic v zhruba hodinovom programe. Ide o vôbec prvý dokument mapujúci katastrofu, ktorá postihla taliansku výletnú loď.

V programe na vlastné oči uvidíte boj pasažierov a posádky o prežitie. Niektorí z cestujúcich sa pretláčajú o posledné miesta v záchrannom člne, zatiaľ čo iní sa zúfalo vrhajú do mora a snažia sa na pobrežie doplávať sami. Obsahuje ale aj výpovede členov posádky a pobrežnej stráže, ktorým ešte hodinu po nehode vedenie lode tvrdilo, že ide iba o výpadok prúdu, ale inak že majú všetko pod kontrolou. Až hodinu po náraze vyhlásil kapitán na palube núdzový stav.

Dokument budú sprevádzať aj názorné rekonštrukcie, ktoré divákom presne ukážu, akým spôsobom loď vlastne narazila na skaliská a prečo neďaleko talianskych brehov stroskotala. Bude sa snažiť prísť na to, či sa nehode dalo predísť a prečo pasažieri neboli varovaní skôr. Tiež upozorní na podobnosti medzi stroskotaním lode Costa Concordia a potopením Titanicu v ľadových vodách Atlantiku pred sto rokmi.

Výletná loď Costa Concordia stroskotala neďaleko talianskych brehov 13. januára. Zahynulo najmenej sedemnásť ľudí, ďalších pätnásť je stále nezvestných. Loď v osudný deň viezla na palube 4200 pasažierov.

Evakuácia Concordie

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu