Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Podvod na Concordii: Údajná obeť je už tri roky mŕtva!

Stroskotaná Costa Concordia
Stroskotaná Costa Concordia (Zdroj: SITA)

RÍM - Maďarka, ktorú jej rodina telefonicky nahlásila ako nezvestnú po stroskotaní talianskej výletnej lode Costa Concordia, je už tri roky po smrti. V pondelok o tom informoval spravodajský portál tagesschau.de s odvolaním sa na maďarské ministerstvo zahraničia.

Príbuzní talianskym úradom tvrdili, že im žena volala z paluby lode. Zatiaľ nie je jasné, čoho svojím konaním chceli dosiahnuť. Zrejme však chcela nehodu využiť k "neoprávnenému obohateniu" na prípadnom odškodnom od prevádzkovateľa lode.

Maďarské ministerstvo zahraničia vo vyhlásení uviedlo, že rodina úmrtie nebohej príbuznej zneužila. Označilo to za "bezprecedentný" a "mimoriadne poľutovaniahodný" prípad.

Costa Concordia, ktorá viezla 4234 ľudí, stroskotala v piatok 13. januára pri brehoch južného Toskánska. Takmer 300 metrov dlhé plavidlo nabehlo na skalisko pri ostrove Giglio, prevrátilo sa na bok a čiastočne potopilo. Dierou v trupe prenikla do podpalubia voda.

Počet potvrdených obetí v pondelok vzrástol na 15. Ďalších 17 ľudí zo zoznamu pasažierov a členov posádky je stále nezvestných. Nádej, že je niekto z nich desať dní po havárii nažive, sa blíži nule.

Vina za stroskotanie obrej lode sa pripisuje jej kapitánovi Francescovi Schettinovi, ktorý sa nebezpečne priblížil k pobrežiu. Za zavinenie nehody, niekoľkonásobné zabitie a predčasné opustenie lode mu hrozí až 15 rokov väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu