Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hrozba pre vaše počítače: Nebezpečný vírus vykráda bankové účty!

ilustračné foto
ilustračné foto

WASHINGTON - Odborníci na počítačovú bezpečnosť varujú pred novým vírusom, ktorý ohrozuje používateľov elektronického bankovníctva. Vírus SpyEve, ktorý bol nedávno objavený, umožňuje počítačovým zlodejom vykrádať ľuďom účty a ešte po sebe maskovať stopy, napísal spravodajský server MSNBC.

Vírus sa môže dostať do počítača z nezabezpečených internetových stránok. Aktivuje sa v okamihu, keď sa užívateľ počítača pripojí do internetového bankovníctva, a dokáže zaznamenať prihlasovacie údaje, ktoré odosiela zlodejom. Zároveň vírus dokáže vytvoriť falošnú správu od banky, v ktorej z užívateľa vyláka čísla jeho platobnej karty.

Vírus tiež vytvára kópiu stránok, ktorú zobrazuje užívateľovi počítača pri ďalšom prihlásení do internetového bankovníctva. Umožňuje tak zakryť stopy o ukradnutí peňazí z účtu, či už ich priamym odoslaním alebo pomocou ukradnutých údajov o platobnej karte. Majiteľ účtu sa tak o ukradnutí peňazí dozvie len z výpisu z účtu alebo ak sa do bankovníctva pripojí z iného počítača.

Podľa firmy Trusteer, ktorá sa venuje internetovej bezpečnosti, nový vírus oddiali okamih, keď sa poškodený človek dozvie o napadnutí svojho účtu. To umožní zlodejom zvýšiť svoj ​​zisk, pretože ich obeť neskôr nahlási zneužitie účtu či karty a banka prístup k nim neskôr zablokuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu