Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Čína radikálne obmedzila vysielanie zábavných programov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PEKING - Čínske satelitné televízie znížili od tohto roku počet zábavných programov o viac než dve tretiny. V stredu o tom informovala agentúra Sin-chua, podľa ktorej sa Čína takto snaží zabrániť západnému vplyvu na spoločnosť.

 Čínsky Štátny úrad pre rozhlas, film a televíziu preto zakázal satelitným vysielacím spoločnostiam uvádzať "príliš veľa zábavy" a nariadil im každý večer vysielať najmenej dve hodiny správ. Rozhodnutie úradu vstúpilo do platnosti 1. januára.

"Satelitné kanále začali vysielať programy, ktoré propagujú tradičné a socialistické hodnoty," citovala vyhlásenie úradu agentúra Sin-chua. Počet zábavných programov vysielaných v hlavnom vysielacom čase klesol zo 126 na 38 týždenne.

Čínsky prezident Chu Ťin-tchao v prvom novoročnom vyjadrení varoval pred snahami západných mocností o šírenie ich vplyvu, predovšetkým v oblasti kultúry a ideológie. Líder najľudnatejšej krajiny sveta taktiež vyzval na posilnenie čínskeho vplyvu.

"Nepriateľské mocnosti zosilňujú svoje snahy o naše ´pozápadnenie´. Musíme sa mať na pozore a podniknúť silné protiopatrenia, prostredníctvom ktorých sa s tým vyrovnáme," povedal Chu pre štátny časopis.

 

Našťastie na Slovensku si môžete nájsť všetky zábavné programy na stránke telkac.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu