Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Obria piraňa odhryzla mužom semenníky, dvaja vykrvácali!

Jeremy so svojím úlovkom
Jeremy so svojím úlovkom (Zdroj: whatsonshenzhen.com)

PORT MORESBY - V prímorskom štáte Papua Nová Guinea vyčíňala nebezpečná dravá ryba, ktorá pripravila o život niekoľko mužov tak, že im odhryzla semenníky. Zlikvidovať sa ju podarilo rybárovi a biológovi Jeremymu Wadeovi (53) z Anglicka.

Ide o 18 kilogramov vážiacu pôvodne bylinožravú piraňu. Miestni ľudia ju prezývajú "požierač gulí". Keď Wade zbadal zuby tohto rybieho vraha, nestačil sa diviť. Pripomínali totiž ľudský chrup. Obrími čeľusťami dravec zaútočil na niekoľko nešťastníkov, ktorí potom vo vode vykrvácali.

"Počul som o niekoľkých rybároch na Papui Novej Guinei, ktorých vykastrovalo niečo, čo žije vo vode. Krvácali tak silno, že zomreli. Miestni obyvatelia mi povedali, že uhryznutie vyzeralo ako od človeka, ale pod vodou. Nevedeli, čo to je," vysvetľuje Jeremy.

Ľudia sa v spomínanej oblasti kvôli vysokým horúčavám často kúpu nahí, nateraz s tým ale zo strachu prestali. "Keď som to zbadal, malo to tlamu až neuveriteľne podobnú ľudskej, bola akoby prispôsobená na drvenie. Zuby vyzerali ako ľudské stoličky," povedal Wade.

Nebezpečná ryba napadla a zabila najmenej dvoch mužov. Tieto ryby sú paradoxne podľa expertov pomerne plaché. Do krajiny piraňu doviezli z Amazónie pred 15 rokmi Ryby tu ale nemali dostatok rastlinnej stravy, preto začali požierať mäso.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu