Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Majiteľa siete Amsterdam shopov odsúdili za šírenie toxikománie

Artur Slawomir Kamedula
Artur Slawomir Kamedula (Zdroj: iDnes.cz)

PRAHA - Poľského občana Artura Slawomira Kamedulu, majiteľa siete tzv. Amsterdam shopov, v ktorých sa predávali syntetické drogy, odsúdili včera v Olomouci na dva roky väzenia za šírenie toxikománie a na vyhostenie z krajiny na šesť rokov. Informoval o tom internetový portál iDnes.cz.

Sudkyňa Markéta Langerová v zdôvodnení uviedla, že tovar predával s plným vedomím charakteru ním distribuovaných látok, ktoré aj experti označili za návykové a nebezpečné pre zdravie.
      
Odsúdený, ktorý prijal verdikt českej justície bez akýchkoľvek emócií, sa ešte v súdnej sieni proti rozsudku odvolal. Štátny zástupca využil svoje právo vziať si čas na zváženie ďalšieho postupu. Obhajoba navrhla obžalovaného zbaviť obvinení. Podľa slov advokáta Tomáša Sedláčka sa jeho klient nedopustil ani trestného činu, ani priestupku.
      
Keďže látky, ktoré ponúkané syntetické drogy označované za "zberateľské predmety" nefigurujú medzi zakázanými, Poliaka potrestali "len" za šírenie toxikománie, nie však za distribúciu omamných látok, čo by mu vynieslo vyšší trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu