Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Obama získal na svoju kampaň ďalších 70 miliónov

Barack Obama
Barack Obama (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama získal ďalších 70 miliónov dolárov (50,9 milióna eur) na kampaň pred prezidentskými voľbami v roku 2012, v ktorých sa bude uchádzať o znovuzvolenie. Informovali o tom dnes svetové agentúry.

 Prostriedky od darcov zhromaždila Obamova kampaň a Demokratický národný výbor (DNC) v treťom štvrťroku v období od júla do septembra. Je to o zhruba 15 miliónov dolárov viac než predpokladali.

Pred predchádzajúcimi voľbami v roku 2008 Obama získal na kampaň rekordných 745 miliónov dolárov (541 miliónov eur) a pre budúcoročné voľby by chcel zinkasovať ešte viac.

Od júla do septembra 2011 prispelo na Obamovu vyše 606.000 ľudí. Až 98 percent z nich predstavujú malý darcovia, ktorý demokratickému lídrovi venovali maximálne 250 dolárov. Priemerná výška príspevku bola 56 dolárov.

Za Obamovými demokratmi v objeme prostriedkov na kampaň zatiaľ ďaleko zaostávajú potenciálni prezidentskí kandidáti z radov republikánov. Texaský guvernér Rick Perry napríklad v treťom štvrťroku získal len 17 miliónov dolárov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu