Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Sieť Starbucks čelí žalobe: Na toaletách mali skrytú kameru!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Medzinárodná sieť kaviarní Starbucks čelí žalobe zo strany istého Williama Yockeyho z Virgínie, ktorý tvrdí, že jeho päťročná dcéra našla na toaletách v jednej z washingtonských prevádzok tejto spoločnosti skrytú kameru.

Yockey chce teraz súdnou cestou získať od Starbucks kompenzáciu vo výške troch miliónov dolárov (v prepočte približne 2,188 milióna eur) za "narušenie súkromia, nedbanlivosť, zámerné spôsobenie emocionálneho utrpenia a nedbanlivého najímania, vyškoľovania a kontrolovania personálu".

Podľa súdnych dokumentov sa incident stal v apríli neďaleko Bieleho domu vo Washingtone, kam 28-ročný Yockey vzal svoju rodinu na výlet. Po objavení skrytej kamery Yockey celú záležitosť okamžite oznámil manažérovi prevádzky. Privolaní policajti následne toalety obohnali páskou a sňali z kamery odtlačky.

Kameru, ktorá bola zastrčená pod umývadlom, potom skonfiškovali ako dôkazný materiál. "Je to nepríjemné a ponižujúce. Videozáznam s mojou dcérou už mohol byť na internete. Mohol jej niekto ublížiť," uviedol Yockey pre ABC News. Denník Washington City Paper informoval, že vedenie Starbucks sa neúspešne snažilo vyhnúť súdnemu sporu tvrdením, že Yockey nedokázal žiadne pochybenie zo strany ich zamestnancov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu