Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Po Yvonne pátrajú aj pomocou termokamery, zatiaľ bezúspešne

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

SALZBURG - Na pomoc pri pátraní po krave Yvonne, ktorá sa ukrýva v bavorských lesoch, zapojili už aj vrtuľník s termovíziou. Okrem nákladov na let však nič nepriniesol, konštatuje agentúra APA.

Vrtuľník vypravený na náklady rádia Antenne Bayern prehľadal bezúspešne priestor o rozlohe 300 kilometrov štvorcových. Termokamera zachytila ​​jelene a zajace, ale žiadnu kravu. Yvonne sa tak stále nerušene pohybuje niekde v okolí mesta Zangberg v okresu Mühldorf.

"Yvonnina telesná teplota je 39 stupňov Celzia, vonkajšia teplota je 20 stupňov. Ostatné zvieratá sa zobrazili, ale na 39 stupňov kamera nenarazila," uviedla Britta Freitagová z farmy Aiderbichl, ktorá kravu zo sympatií odkúpila v čase, keď utiekla majiteľovi.

Pokiaľ nie je viditeľná aspoň špička chvosta Yvonne, má to aj termokamera veľmi ťažké," uviedol Michael Aufhauser, zakladateľ hospodárstva Aiderbichl.

Krava pôvodne patrila sedliakovi v rakúskom Kremse a volala sa Angie. Ten ju predal do Bavorska, kde mala byť vykŕmená a porazená. Zviera sa však 24. mája rozhodlo utiecť z pastvy a od tej doby žije v lesoch okolo Zangbergu. Keď raz vbehla pod policajné auto, vyhlásili ju za bezpečnostné riziko a vydali povolenie na jej odstrel.

Hospodárstvo Aiderbichl Yvonne kúpilo, aby našlo Deggendorfe nový domov. Zviera sa medzitým stalo medzinárodnou mediálnou hviezdou, ktoré už dlhšiu dobu plní stránky novín v letnej uhorkovej sezóne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu