Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Čech sa 10 rokov skrýval pri Bajkale!

Odsúdený Michal Orság
Odsúdený Michal Orság (Zdroj: guvd38.ru)

MOSKVA - Ruskej polícii sa pri sibírskom jazere Bajkal podarilo dopadnúť Čecha, ktorý sa tu vyše desať rokov skrýval pred zákonom. Po utečencovi pátral aj Interpol, medzitým ale v Severobajkalsku našiel útočisko, prácu i novú rodinu. Meno dopadnutého podvodníka síce ruské úrady neprezradili, ale zverejnili jeho fotografiu.

"Môžem potvrdiť, že Michal Orság (46) bol 5. augusta deportovaný ruskými úradmi do Čiech," povedal hovorca policajného prezídia Jaroslav Ibehej. Odsúdený muž bol podľa neho na základe zatykača odovzdaný na výkon trestu.

"Vo vlasti bol dotyčný muž odsúdený na 20 mesiacov odňatia slobody za podvod," uviedol policajný hovorca Irkutskej oblasti German Struglin. Utečenec má 46 rokov a problémy so zákonom si vraj privodil tým, že sľuboval prácu v Taliansku, zinkasoval od klientov zálohu, ale potom už sa pred nimi skrýval, a tak im spôsobil škodu presahujúcu 50 tisíc korún (takmer 2050 eur). Z väzby sa mu však podarilo utiecť, a to až k Bajkalu.

Podľa ruských úradov bol utečenec už vydaný do vlasti, ale túto informáciu nemohol zastupiteľský úrad ČR v Moskve potvrdiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu