Utorok11. jún 2024, meniny má Jesika, zajtra Zlatko

Šokujúci omyl, manžel pri identifikácii označil telo inej ženy

Príbuzní obetí potopenej lode Bulgarija Zobraziť galériu (5)
Príbuzní obetí potopenej lode Bulgarija (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Nepríjemným omylom skončila identifikácia obetí nedávnej katastrofy výletnej lode Bulgarija, ktorá sa v júli potopila na rieke Volga neďaleko Kazane v Rusku. Manžel jednej z obetí z Bieloruska za svoju mŕtvu manželku mylne označil istú ženu z Permu a pozostalých teraz čaká exhumácia. Skutočnú totožnosť mŕtvych odhalila analýza DNA.

Bulgarija sa potopila behom pár minút v búrke, asi tri kilometre od brehu. Prežilo len 79 z 201 ľudí, ktorí sa podľa úradov nachádzali na palube. Išlo o najhoršie riečne nešťastie v Rusku od roku 1983.

Medzi 122 mŕtvymi bolo aj niekoľko turistov zo zahraničia vrátane Larisy Petuchovovej (61) z Bieloruska. Keď bol jej manžel vyzvaný na identifikáciu mŕtvych, chybne označil telo inej ženy - Galinu Batanovovej (57) z Permu, ktorá bola členkou posádky. Zámena vyšla najavo až v okamihu, keď zdravotnícki experti dohotovili genetickú expertízu.

Mŕtva žena zo sibírskeho Permu bola medzitým pochovaná v Bielorusku a jej hrob teraz musí byť znovu otvorený. Pozostatky Bielorusky Petuchovovej poputujú z Permu opačným smerom.

Od katastrofy výletnej lode dnes uplynulo 40 dní a obyvatelia Kazane si smrť 122 ľudí pripomenuli vypustením rovnakého počtu balónikov, ku ktorým bola pripevnená stuha s menami obetí. Zo zodpovednosti za katastrofu boli obvinení štyria pracovníci paroplavebnej spoločnosti, ktorým hrozí trest sedem rokov väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu