Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Muža s rakovinou strašne domlátili, nedokončí chemoterapiu!

Carl Berry sa zo zranení možno nikdy naspamätá Zobraziť galériu (3)
Carl Berry sa zo zranení možno nikdy naspamätá (Zdroj: fox41)

LONDÝN/BRATISLAVA - Tínedžera Michaca Jonesa (17) odsúdili na desať rokov väzenia za brutálny útok na muža trpiaceho rakovinou. Carl Berry (44), ktorý aj po roku zostáva vo vegetatívnom stave, nemohol pre zranenia ani dokončiť chemoterapiu.

Indicident sa odohral v máji minulého roka pred obchodom v americkom Louisville. Hoci mal Michac v tom čase iba 16 rokov, súdili ho ako dospelého. Spolu s ním sa na útoku podieľal aj mladší chlapec (14), ktorý si už odpykáva svoj trest.

Berry v čase bitky podstupoval chemoterapiu, ale pre ťažké zranenia nemohol liečbu dokončiť. Musel podstúpiť operáciu očí a zostáva v dome s opatrovateľskou službou vo vegetatívnom stave, z ktorého sa možno nikdy nespamätá.

Mladíkov právnik sa snažil chlapca obhajovať tým, že útok bol vyprovokovaný. Jeho matka dokonca mala ovplyvňovať svedkov, za čo bola obvinená z manipulácie s dôkazmi. Obvinenie nakoniec stiahli. Podľa mužovej priateľky Janet Whelanovej bol Carl po terapii natoľko zoslabnutý, že by si na nikoho netrúfol.

Po vynesení rozsudku právnik David Scott uviedol, že v prípade ako je tento, neexistuje žiadny dobrý výsledok, no napriek tomu môže Berryho rodina žiť s vedomím, že Jones prijal zodpovednosť za svoj čin.

Muža s rakovinou dobili

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu