Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Autobus sa zrútil z mosta , zahynulo 37 cestujúcich

Autobus prerazil zábradlie mosta
Autobus prerazil zábradlie mosta (Zdroj: YouTube)

ABIDJAN - Pri havárii autobusu v metropole Pobrežia Slonoviny Abidjane v piatok zahynulo 37 z celkových 47 cestujúcich. Preplnený autobus zišiel z mosta a spadol do jazera, informovala agentúra Reuters. Prezident Alassane Ouattara vyhlásil kvôli nešťastiu, ktorého príčina zatiaľ nebola objasnená, tri dni národného smútku.

Podľa svedkov autobus narazil do dvoch áut, prerazil zábradlie mosta a po páde do vody sa začal ihneď potápať. "Počul som ranu a keď som sa pozrel okolo, autobus padal z mosta," popisoval náhodný okoloidúci.
    
Štátna televízia vysielala zábery prezidenta Ouattara a predsedu vlády Guillauma Soroa, ktorí sa prišli na miesto nehody pozrieť. Spolu s ďalšími predstaviteľmi vlády potom vyjadrili sústrasť rodinám obetí. Ouattara požiadal o čo najrýchlejšie vyšetrenie príčin nehody.
    
Podľa hovorkyne vlády citovanej agentúrou Reuters bolo medzi obeťami rannej nehody 22 mužov a 15 žien. Deväť ranených cestujúcich bolo prevezených do nemocnice, jeden pasažier vyviazol bez zranenia.
    
Ako konštatuje agentúra Reuters, autobusová doprava v Abidjane je preslávená zlými vodičmi a často preplnenými autobusmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu