Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Chlapček nemá vyvinuté očká, nedokáže ich otvoriť!

Lucas s mamou Zobraziť galériu (2)
Lucas s mamou (Zdroj: North News & Pictures Ltd)

LONDÝN/BRATISLAVA - Lucas Hammond po narodení neotvoril oči, no jeho rodičia si nerobili veľké starosti. Keď sa tak nestalo ani na druhý deň, lekári začali tušiť, že sa deje niečo zlé. Na chlapčeka čaká dlhá cesta, ktorej výsledok je neistý a môže zostať doživotne slepý.

"Niekedy deti nemajú hneď otvorené oči, takže sme si z toho nič nerobili," spomína Ashleigh (22) z anglického Birtley. Doktori ale spozorovali, že niečo nie je v poriadku a rodičom oznámili smutnú správu, že ich chlapec môže byť slepý. Špecialisti u neho neskôr zistili obojstrannú mikroftalamiu. Jeho očká sú príliš malé, pretože sa počas tehotenstva plne nevyvinuli, a preto ich nedokáže ani poriadne otvoriť.

Šokovaný otec Dave sa po oznámení diagnózy rozplakal. Najhoršie je pre mladých rodičov čakanie, ako bude ochorenie postupovať a koľko toho ich dieťa uvidí. Momentálne reaguje na svetlo sprava a zľava, ale to môže byť aj reakcia na hluk. Musia preto vydržať, kým chlapček začne hovoriť. "Pri iných stavoch viete, čo máte očakávať, ale tu je všetko vo hviezdach," hovorí utrápená dvojica.

Lucas im pred mesiacom urobil radosť aspoň tým, že sa konečne začal usmievať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu