Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Žene zabudli v tele 28 cm špachtľu, trpela mesiace!

ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
ilustračné foto

BRNO - Sestra nemocnice v Ivančiciach Romana Hanušová neodhalila stratu 28 centimetrov dlhej špachtle, ktorá zostala po operácii v tele pacientky. Žena s ňou potom žila pri veľkých bolestiach 145 dní. Okresný súd Brno-vidiek ju dnes potrestal mesačným väzením s podmienečným odkladom.

Hanušovú odsúdili za ublíženie na zdraví z nedbalosti. Z toho uznali vinnou aj Ivanu Šicovú, ktorá vtedy pôsobila ako vedúca sestra centrálnej sterilizácie a tiež na stratu špachtle neprišla. V jej prípade ale súd upustil od potrestania.

Keby si podľa sudkyne obe zdravotníčky dôsledne plnili svoje povinnosti, mohli stratu špachtle zistiť oveľa skôr, ohlásiť ju, začať pátranie po nej a predovšetkým skrátiť utrpenie pacientky. Šicová ho mohla skrátiť o 134 a Hanušová o 122 dní.

Pred súdom spolu s týmito dvoma zdravotnými sestrami stáli tiež inštrumentárka Dana Staňková a chirurg a súčasný primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Aleš Soukal, ktorý operáciu predvlani v septembri viedol. Obaja boli zbavení obžaloby. "Trestná činnosť im nebola preukázaná, a to čo zistené bolo, nie je trestným činom. Z ich strany nedošlo k porušeniu nejakej dôležitej povinnosti," uviedla sudkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu