Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Mladík sa prezliekol za policajtku, chcel vidieť obľúbenú kapelu

Daniel Tredinnick
Daniel Tredinnick

LONDÝN - Istý Angličan bol odhodlaný spraviť všetko pre to, aby videl naživo svoju obľúbenú kapelu. Na ich koncert sa snažil dostať tak, že sa prezliekol za policajtku.

Daniel Tredinnick bol zúfalý, keď zistil, že lístky na hudobný festival Isle of Wight sú už vypredané. Vymyslel preto spôsob, ako sa tam dostať a vidieť skupinu Kasabian aj bez vstupenky. Vlámal sa do policajného auta, ktoré stálo na parkovisku neďaleko vstupu do areálu a ukradol z neho ženskú policajnú uniformu. Zamaskovaný za ženu sa mu potom podarilo oklamať bezpečnostnú službu.

Mladík sa do svojej role vžil natoľko, že sa dokonca ako policajt začal správať - zabraňoval bitkám podgurážených návštevníkov a pomáhal pri hľadaní nezvestnej ženy.

Jeho kolegom trvalo dve a pol hodiny, kým odhalili Tredinnickovu pravú identitu. Všimli si totiž, že nemal na sebe kravatu ani čiapku a požiadali ho, aby im preukázal doklad totožnosti. Následne nato muža zatkli.

Obhajca Keith Verrinder vyhlásil, že "aj keď sa jeho klient dopustil podvodu, bol vlastne užitočný a pomáhal iným ľuďom". "Je to síce zvláštne, ale vykonal viac dobra ako zla. Napriek tomu si uvedomuje, že spravil hlúposť," povedal právnik.

Treddinicka za krádež uniformy a vydávanie sa za policajta odsúdili na podmienečný trest odňatia slobody na štyri mesiace.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu