Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Žena rodila 61 hodín, lekári na ňu nemali čas!

Sarah a Phillip prišli o svoje dieťa
Sarah a Phillip prišli o svoje dieťa

BRADFORD - Mladá učiteľka Sarah Dawsonová chcela svoje prvorodené dieťa priviesť na svet prirodzenou cestou. Keď však neporodila ani po 24 hodinách odvtedy, čo jej praskla plodová voda, začala mať obavy. Tie sa neskôr ukázali ako oprávnené.

Žena sa viac ako dva dni zvíjala v bolestiach, lekári sa preto nakoniec rozhodli pre cisársky rez. To, čo malo byť pre Sarah úľavou, sa skončilo tragédiou. Jej syn Oliver zomrel 42 minút po tom, ako sa narodil.

Dlhé čakanie bolo spôsobené tým, že doktori a sestričky si na ňu nenašli čas, pretože boli príliš zaneprázdnení inými rodičkami a na oddelení nebol v tom čase dostatok pôrodných sestier. Ďalší problém sa vyskytol vtedy, keď chcel jeden z lekárov odobrať dieťaťu vzorku krvi, aby skontroloval jeho stav. Neurobil tak preto, lebo nemohol nájsť potrebný zdravotnícky materiál. Pitva preukázala, že Oliver zomrel na následky infekcie, ktorou sa nakazil, keď jeho mama rodila.

Sarah spolu s partnerom Phillipom obvinili spomínanú nemocnicu z nedbanlivosti. "Bola som za svojím doktorom a povedal mi, že keby som porodila v prvých 24, resp. 48 hodinách, Oliver by žil," uviedla nešťastná žena, ktorá kvôli synovej smrti trpí depresiou. Predstavitelia zariadenia jej prípad prešetrujú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu