Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

V Taliansku zatkli hľadanú Slovenku

Ilustračná foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračná foto

BOLOGNA/BRATISLAVA - Slovenku, ktorú newyorský časopis Parade zaradil spolu s Usámom bin Ládinom na zoznam desiatich najhľadanejších ľudí sveta, zatkli pred niekoľkými dňami v talianskej Bologni.

Lucii K. hrozí v Spojených štátoch 20-ročný trest za trestné činy podvodu a pranie špinavých peňazí, ktorých sa mala v USA dopustiť v rokoch 1995 až 2003. Medzinárodný zatykač na ňu vydali v roku 2005 v Miami. Ako v pondelok ďalej vo svojom hlavnom spravodajstve informovala televízia Markíza, Slovenka pred cestou do Talianska žila v Galante.

Lucia K. mala pomôcť celkom 550 cudzincom z východnej Európy (Maďarom, Čechom, Poliakom a Slovákom) k nelegálnej práci na území USA. Prisťahovalci, ktorí potom pracovali prevažne na farmách v rôznych častiach krajiny, sa napríklad vyhli plateniu povinného poistenia pre zamestnancov.

Škody, ktoré mala Slovenka americkým federálnym daňovým úradom spôsobiť, predstavujú sumu okolo šiestich miliónov dolárov (4,20 mil. eur). Odhaduje sa, že zisky z jej nelegálnej činnosti, dosiahli okolo 20 miliónov amerických dolárov (14 mil. eur).  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu