Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Štát obrala o 130-tisíc, aby mohla cestovať za celebritami!

Jayne s chlapčenskou skupinou The Wanted Zobraziť galériu (2)
Jayne s chlapčenskou skupinou The Wanted

WOLVERHAMPTON - Istá Britka predstierala, že jej manžel a štyri deti sú zdravotne postihnutí len preto, aby mohla od štátu vymámiť peniaze na financovanie svojho bizarného koníčka. A nebolo ich málo; štyridsaťpäťročná žena je totiž posadnutá celebritami a týmto spôsobom prehajdákala 112-tisíc libier (takmer 130-tisíc eur)!

Jayne McKnightová v roku 2003 najprv uviedla, že len jedno z jej detí má epilepsiu, čím jej boli priznané dávky v ročnej výške 3900 libier (4500 eur). O tri roky neskôr však už úradom tvrdila, že všetky jej deti vo veku od 10 do 25 rokov trpia spomínaným ochorením, a že jej manžel má dnu (choroba kĺbov, pozn. red.) a je tak dlhodobo práceneschopný. Ani to nebola pravda, David (47) je úplne zdravý a živí sa ako vodič dodávky. Týmto klamstvom si značne prilepšila a ročne od štátu dostávala viac ako 18-tisíc libier (20 700 eur)!

Všetky peniaze však minula na lístky na koncerty a vstupy do zákulisia, aby sa tak mohla stretnúť so svojimi idolmi. Knightová precestovala kvôli nim celú krajinu a podarilo sa jej odfotografovať s hviezdami ako Susan Boyle či Ronan Keating. Zábery potom umiestnila na sociálne siete, kde ich nazvala "svojimi slávnymi priateľmi".

Polícia nedávno dostala anonymný tip a začala ženu vyšetrovať. Odhalili, že Knightová bola za podobný podvod podmienečne odsúdená už pred desiatimi rokmi. Tento týždeň sa má rozhodnúť o výške jej trestu pričom ju súd s najväčšou pravdepodobnosťou pošle do väzenia. "Vláda nebude tolerovať nečestných ľudí, ktorí kradnú verejné peniaze slúžiace na úplne iné účely," povedal tajomník štátnej pokladnice David Gauke po tom, ako sa o prípade dozvedel od príslušných inštitúcií.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu