Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Valila sa z nej krv, 10 rokov nevedela, že má rakovinu!

Samantha drží v ruke list, ktorým jej lekári oznámili, že má rakovinu
Samantha drží v ruke list, ktorým jej lekári oznámili, že má rakovinu

LONDÝN - Samantha Merrittová pred mnohými rokmi absolvovala bežný test, ktorý mal odhaliť, či trpí rakovinou krčka maternice. Výsledky boli negatívne a mladá žena si vydýchla. O to hrozivejšie bolo zistenie, že so zákerným ochorením žije už celé desaťročie!

Tá sa navyše podľa lekárov nedá operovať, odporučili jej preto rádioterapiu a chemoterapiu. Návšteva zubára však odhalila šokujúcu pravdu. Vo svojej zdravotnej karte zbadala list, v ktorom stálo, že spomínaný test z roku 1998 vykazoval"abnormálne bunky, ale výsledky sa v nemocnici pomiešali".

Prvé symptómy ochorenia začala vykazovať v roku 2003, keď po narodení syna začala mávať silnú periódu. Zašla k doktorovi a ten jej povedal, že je to normálne. Vôbec ju nevyšetril, ale usúdil, že ide o hormonálnu nerovnováhu. Predpísal jej lieky a poslal domov. O niekoľko rokov neskôr sa príznaky rapídne zhoršili. "Valila sa zo mňa krv, musela som utekať na záchod. Potom zo mňa vyšlo niečo veľké," hovorí Samantha. Manžel ju odviezol do nemocnice, kde vykonali biopsiu.

"Keď mi oznámili diagnózu, bola som zničená. Nechápem, ako sa to mohlo stať. Urobila som všetko správne, išla som sa dať testovať, chybu spravil niekto iný," povedala. Matka troch detí je frustrovaná, pretože lekári si nevšimli, že "v nej rastie niečo tak obrovské".

Potom prišla ďalšia rana v podobe osteoporózy. Chemoterapia totiž zničila takmer všetok vápnik v jej tele čo znamenalo jediné - invalidný vozík. Podľa doktorov však reaguje na liečbu predlžujúcu život s nádorovým ochorením veľmi dobre. "Neviem ako dlho ešte budem žiť. Chcem sa len uistiť, že moje deti budú mať všetko čo potrebujú, na tom jedinom mi záleží."

Samantha sa teraz s nemocnicou kvôli pochybeniu súdi. Hovorca University Hospital of North Staffordshire vyhlásil, že "sa k záležitosti nebudú vyjadrovať, keďže stále prebieha vyšetrovanie".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu