Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Drsná smrť: Muž sa sám pribil na kríž!

ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
ilustračné foto

SOUL - Juhokórejský taxikár (58), ktorého začiatkom mája našli ukrižovaného v lome na juhu krajiny, zrejme podstúpil tieto muky ako samovraždu. Najprv pritĺkol ku krížu svoje nohy, priviazal sa za krk a sám sa tiež bodol do hrude. Zrejme si tiež sám vyvŕtal diery do rúk a potom ich "nasadil" na pripravené klince. S týmto zistením prišla dnes tamojšia polícia.

Muž oblečený len v spodnej bielizni mal ruky a nohy pribité k drevenému krížu a na hlave nasadenú tŕňovú korunu. Na jednej strane hrudníka bola rana a krk, ramená a brucho mal obviazané nylonovými strunami. Po stranách hlavného kríža, ktorý našli v opustenom kameňolome v meste Mungjong, sa týčili dva menšie kríže.

Polícia po dlhom vyšetrovaní dospela k názoru, že muž identifikovaný ako Kim spáchal samovraždu bez akejkoľvek pomoci. 

Polícia v stane v blízkosti takmer biblického výjavu objavila kladivo, elektrickú vŕtačku, kúsky dreva a návod ako zostrojiť kríž. Neďaleko tiež stálo autom s dokumentmi na priezvisko Kim.

Vyšetrovatelia našli poznámky s plánom ukrižovania. Ešte pred celou akciou Kim uzavrel svoj bankový účet a zrušil dohodu o užívaní mobilného telefónu. Aj to by zodpovedalo prípravám na odchod zo života, myslí si polícia.

Policajti vykonali rekonštrukciu niektorých fáz ukrižovania a dospeli k záveru, že dospelý muž by bol schopný tento akt na sebe sám vykonať.

Kim sa prejavoval ako fanatický kresťan a polícia sa domnieva, že práve jeho hlboké náboženské zanietenie mu mohlo pomôcť prekonať obrovskú bolesť.

Pitva preukázala, že muž zomrel na vykrvácanie z bodnej rany a na udusenie. Nie je ale známe, kedy presne sa muž ukrižoval, ani ako dlho na konštrukcii visel.

Stalo sa tak ale zhruba týždeň až desať dní po Veľkej noci, počas ktorej sa po celom svete znázorňuje ukrižovanie Ježiša Krista.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu