Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Vydra uhryzla farmára a naháňala ho po dedine!

Vydra popreháňala farmára Zobraziť galériu (3)
Vydra popreháňala farmára

LONDÝN/BRATISLAVA - Rozzúrená vydra sa vrhla uprostred írskej dediny Tulla na farmára Joea Burkea (52). Pred tým, ako sa mu zviera podarilo spacifikovať a napchať do pláteného vreca, pohrýzlo ho do ruky. Pri prevoze k vode sa vydre podarilo svoje väzenie rozkúsať a nastal ďalší blázinec.

Divé zviera pravdepodobne do dediny zablúdilo, keď ho zbadal Joe, ktorý si zašiel natankovať. Spolu s priateľom ho sledovali, zablokovali mu cestu a snažili sa ho napchať do vreca, aby ho zaviezli späť do prírody. Vydra však mala na ich záchranné úmysly svojský názor, zareagovala útokom. "Priateľko bol brutálny, uhryzol ma do ruky, ale v rodine máme dvoch lekárov, takže ma má kto ošetriť," zľahčuje situáciu Joe.

Mužom sa nakoniec podarilo vydru uväzniť v plátenej taške a naložiť do džípu, nerátali však s tým, že ju zviera rozhryzie. Keďže jedno z okien na aute bolo rozbité, vyskočila z neho a utekala naspäť k obci. 

"Jediná vec k dispozícii bol kužeľ na ceste, takže som ju prikryl jedným z nich," hovorí Joe. Šelmu sa im podarilo dostať k vode, ale tu ju museli zachraňovať znovu. Kvôli vyčerpaniu sa takmer utopila. Po chvíli však prišla k rozumu a pobrala sa preč.

Podľa zoologičky sa vydry väčšinou snažia ľuďom vyhýbať. Sú to nočné stvorenia, málokedy videné počas dňa. Je možné, že sa len vybrala na prieskum po okolí. Tieto šelmy nie sú agresívne, ale v tomto prípade zrejme cítila hrozbu, takže sa bránila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu