Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Sarah porodila na 9. pokus, prežila 8 potratov!

O život chlapca bojovali lekári
O život chlapca bojovali lekári

LONDÝN/BRATISLAVA - Anglický pár strávil posledných desať rokov zúfalou snahou založiť si rodinu. Po ôsmich potratoch mali Sarah Bradburyová (30) a jej manžel Scott (36) konečne dôvod na úsmev. Ten im však zhorkol, keď sa chlapček narodil na konci 5. mesiaca tehotenstva a vážil iba 600 gramov. Jeho šance na prežitie boli 10 percent!

Zdravotné komplikácie oslabili ženinu pošvu, a tak vždy, keď otehotnela, potratila. Vzrušenému páru neostávalo nič iné, iba dúfať, že deviaty pokus vyjde. Keď na mladú Angličanku prišli predčasné bolesti, takmer im to zlomilo srdce. Malý Joseph prišiel na svet po osemhodinovom pôrode v 23. týždni a smrť u neho visela na vlásku. Najmenej donesené dieťa, ktoré prežilo, sa narodilo po 21 týždňoch.

Novorodenec strávil dva mesiace na prístrojoch a dostal osem krvných transfúzií. Keď mal iba šesť týždňov podrobil sa operácii srdcovej chlopne. Ale po siedmich mesiacoch v nemocnici, je na tom tak dobre, že si ho rodičia môžu vziať domov.

"Joseph bojoval proti presile a vyhral. Sme tak radi, že je na svete. Stále mám pocit, že je to iba sen a premýšľam, že sa prebudím a niekto mi povie, že to nie je pravda," povedala Sarah, ktorá býva v meste Wyke Regis blízko Dorsetu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu