Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Žena s rakovinou kože chodí opäť do solária!

Judino plece zdobí 15 cm jazva
Judino plece zdobí 15 cm jazva

LONDÝN/BRATISLAVA - Angličanka Jude Hillová (29) chodila do solária dvakrát týždenne už od 13 rokov, aby dosiahla bronzový odtieň. Žena, ktorá nakoniec dostala rakovinu kože, si našla prácu presne tam, kde k ochoreniu prišla.

V auguste 2009 žene odstránili malígny melanóm z ramena a po operácii jej zostala 15-centimetrová jazva. Pred šiestimi mesiacmi prijala ponuku kamarátky na prácu v soláriu, hoci z ochorenia má stále traumu.

"Pracujem ako recepčná, takže môj kontakt s ležadlami je obmedzený, ich použitie ma veľmi neláka, svoju lekciu som dostala. Musím myslieť na svojho 4-ročného syna Sonnyho. Chcem byť navždy jeho mamou," hovorí Jude z Plymouthu.

Žena dúfa, že bude slúžiť ako výstraha pre ostatných, aby solárium používali v rozumnej miere. Tento mesiac v Británii zakázali vstup osobám mladším ako 18 rokov. Jude teraz používa samoopaľovací prípravok, ale paradoxne sa priznala, že si zvykne "trochu" posedieť na slnku a od operácie už bola v soláriu dokonca dvakrát. "Mala by byť veľmi opatrná, je ťažké zmeniť návyk," hovorí lekárka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu