Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Mladík rozmlátil otcove luxusné auto za 310-tisíc!

Drahé auto je našrot Zobraziť galériu (3)
Drahé auto je našrot

LONDÝN/BRATISLAVA - Dvadsaťročný syn havaroval s otcovou autičkárskou pýchou tak nešťastne, že z neho zostal iba vrak. Gumpert Apollo za približne 310-tisíc eur skončí v šrote. Neopatrnému vodičovi a jeho spolujazdkyni sa chvalabohu nič vážnejšie nestalo, a tak bude mať rodič príležitosť, poriadne ho vykrstiť.

Motorista stratil kontrolu nad autom dosahujúcim rýchlosť 362 km/h pri prejazde zákrutou. Počas šmyku a kĺzania po tráve z neho začali odletovať časti kapoty, pričom dvere vodiča našli až vo vzdialenosti 30 metrov. Napodiv, šofér a jeho 19-ročná priateľka vyviazli iba s menšími zraneniami.

Po nehode, ktorá sa stala v blízkosti nemeckého mesta Brokdorf, pár kilometrov od Hamburgu, vyzeralo vozidlo na nespoznanie. "Auto je zničené, len časť, kde sedela posádka, zostala prakticky bez zmeny," uviedol policajný hovorca. Orgány teraz skúmajú, ako rýchlo šiel mladík, keď stratil kontrolu a to na ceste s prikázanou 80-tkou.

Gumpert Apollo je jedným z najrýchlejších a najexotickejších superáut. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h dosiahne za púhych 2,8, sekundy, na 200 km/h za 8,8 sekundy. Na skúšobnej trati Top Gearu v roku 2008 dosiahlo čas 1 minúta 17,1 sekundy. Rýchlejšími odvtedy boli už iba Bugatti Veyron (za 1,6 milióna eur) a Ariel Atom.



Rozmlátené auto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu