Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Natascha Kampuschová: Útek som si vopred premyslela!

Natascha Kampuschová v stredu poskytla 1. rozhovor pre televíziu. Zobraziť galériu (2)
Natascha Kampuschová v stredu poskytla 1. rozhovor pre televíziu.

VIEDEŇ - Celé Rakúsko a veľká časť Európy načúva rozprávaniu 18-ročného dievčaťa. Rakúšanka Natascha Kampuschová, ktorá strávila 8 rokov v zajatí u svojho únoscu, očarila všetkých. Aj napriek prežitým útrapám vystupuje ako sebavedomá mladá žena a pre rakúsky denník Neue Kronen Zeitung podrobne opisuje, ako utiekla z rúk svojho únoscu.

„Jednoducho som utiekla do záhrady, preskočila som viaceré ploty a hľadala som nejakého človeka, ale v panike som behala do kruhu. Potom som zbadala dom, v ktorom niekto pracoval v kuchyni,“ opisuje útek Natascha. Keď však chcela nájsť úkryt pred svojím únoscom v susednom dome, jeho majiteľka ju dnu nepustila. Aj keď to vtedy pre Nataschu nebolo ľahké, teraz situáciu vníma inak. „Musíme ju pochopiť. Bola v tom malom dome sama so svojím chorým manželom a dnu sa dobýjal niekto cudzí. Mala som hrôzu z toho, že únosca zabije mňa či túto ženu, alebo dokonca nás obe,“ dodáva Natascha.

Tá si našťastie zachovala duchaprítomnosť aj v tých najvypätejších situáciách po príchode polície. K policajnému autu prešla zo záhrady až potom, keď jej policajti priniesli deku, ktorou si zakryla tvár. „Nechcela som, aby ma niekto odfotil, a potom moju fotografiu predal novinárom,“ objasňuje svoje správanie Natascha pridáva aj vysvetlenie svojho chladnokrvného správania: „Všetko som si to vopred premyslela a vedela som, že si nemôžem dovoliť žiadnu chybu,“ dodáva Natascha.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu