Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Cestou z reštaurácie zle odbočil, v púšti strávil 5 dní!

Henry Morello Zobraziť galériu (2)
Henry Morello

PHOENIX - Američan Henry Morello (84) strávil päť dní v arizonskej púšti po tom, čo 7. februára cestou z reštaurácie zle odbočil a skončil s autom v priekope.

Zúfalý dôchodca nemal so sebou žiadnu vodu a tak pil prefiltrovanú tekutinu do ostrekovačov, v noci sa zakrýval koberčekmi z auta a na zabitie nudy si čítal manuál na obsluhu auta. Morello skončil v priekope po tom, čo sa snažil na ceste severne od Phoenixu otočiť do protismeru. Batéria v jeho aute rovnako ako v mobilnom telefóne sa čoskoro na to vybila. Muž najprv z auta vyliezol, ďaleko sa však nedostal a preto sa vrátil. Následne odtrhol z auta kus chrómu, ktorý umiestnil na strechu, pričom dúfal, že si niekto všimne jeho odraz. To sa však nestalo.

Jeho priateľ Jim Sheehan však medzitým zorganizoval pátraciu akciu, do ktorej sa zapojilo približne sto dobrovoľníkov. Na piaty deň sa jednej skupinke podarilo Morella nájsť. "Zrazu som začul klopanie na okno. Keď som toho chlapa zbadal, tak som ho proste pobozkal. Bol pre mňa ako anjel," uviedol Morello v utorok na tlačovej konferencii v Nemocnici Johna C. Lincolna vo Phoenixe, kde leží s poškodením obličiek. "Už nikdy si nesadnem do auta, keď nebudem mať so sebou vodu," dodal dôchodca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu