Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Bolestné VIDEO: Vraždené delfíny zomierali minúty v agónii!

Delfíny v snahe uniknúť narážajú do skál. Zobraziť galériu (6)
Delfíny v snahe uniknúť narážajú do skál.

LONDÝN/BRATISLAVA - Nič sa nezmenilo! Svet pred dvoma rokmi šokoval film s názvom The Cove o drastickom zabíjaní delfínov v japonskej zátoke Taiji. Brutálne zábery, kedy sa voda červenala od krvi bezbranných zvierat, vyvolali vlnu kritiky a úrady prisľúbili nápravu. Nové video však dokazuje, že opak je stále pravdou.

Zábery, ktoré tajne natočili americkí aktivisti, ukazujú strašný osud stovky delfínov. Zvieratá sa šialene trepú a ženú proti útesom po tom, ako ich rybári nahnali do úzkej zátoky. Sieťami ich priviažu k člnu a odtiahnu pod plachtu, ktorá má ohavné činy zakryť.

Lovci tvrdia, že usmrcovanie pomocou bodca, ktorý zapichnú delfínovi do miechy, je humánny a rýchly. Video dokazuje, že to tak nie je. Zvieratá sa ešte dlho zmietajú v agónii so zviazanými plutvami.

Aktivisti žiadajú japonskú vládu o ukončenie zabíjania. "Delfíny trpia v bolestiach minúty. Je to kruté. Vedeli sme, že to bola lož, ale nemohli sme dokázať opak, až teraz," hovorí na margo nových dôkazov Ric O'Barry (71), ktorý cvičil napríklad aj delfína Flippera.

"Jedna z najťažších vecí, ktorých som bola svedkom, je úzkosť, úzkosť týchto zvierat počas vraždenia. Niektoré zobrali pod plachtu a zabili, zatiaľ čo zvyšok ich rodiny zostal vo vodách v okolí. Plač zomierajúcich delfínov bolo počuť (...) až na vrchol kopca," napísala na blogu austrálska študentka.

Japonská vláda tvrdí, že zabíjanie je súčasťou tradície. Starosta Taiji, Kazutaka Sangen, pre Associated Press uviedol, že komunita cíti pri love hrdosť. Podľa neho by sa história predkov mala uchovať pre ďalšie generácie, a preto nechce meniť plány na základe kritiky z cudziny.

 

VIDEO zobrazuje scény násilia. Nie je vhodné pre maloletých a ľudí s citlivou povahou.



Zabíjane delfínov v japonskej zátoke Taiji
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu