Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

A rozprávky je koniec... Kate príde o deti aj titul

Kate Middleton a princ William
Kate Middleton a princ William

LONDÝN – Už len dva dni! Princ William (28) a Kate Middleton (29) si vo Westminsterskom opátstve povedia svoje áno. Rozprávkový príbeh však už odhaľuje aj svoje temné stránky. Kvôli svadbe s princom musela jeho nastávajúca podpísať predmanželskú zmluvu. V prípade rozvodu by deti vychovával William a Kate by prišla o titul, informuje nemecký denník Bild. Obsah zmluvy je prísne tajný. Napriek tomu prenikli na verejnosť prvé detaily.






MAJETOK
Williamov osobný majetok sa v súčasnosti odhaduje na 13 miliónov libier (14,6 milióna €), po smrti kráľovnej však zdedí rovných 290 miliónov libier (327 miliónov €). V prípade rozvodu nemá Kate nárok na Williamov majetok, dostane však štedré výživné.

DETI 
Ak by sa párik rozviedol, opatrovníctvo ich prípadných detí by zostalo v rukách kráľovskej rodiny – dcéry a synovia budú vyrastať pri Williamovi. Špekuluje sa však, že Kate vyjednala neobmedzené návštevné právo pre seba a jej rodičov.

TITUL
So svadbou má Kate získať titul „Her Royal Highness“ („Jej kráľovská výsosť“). Kráľovská rodina si však v prípade rozvodu ponecháva právo Kate titul odobrať. Predtým, ako tak urobia, musia tento krok prekonzultovať s britskou vládou a premiérom.

BÝVANIE
Ak dôjde k rozvodu, nesmie Kate zostať bývať na niektorom z kráľovských zámkov – tam totiž bývajú výlučne členovia kráľovskej rodiny, ku ktorým by Kate po rozvode nepatrila. Mala by však nárok na ubytovanie vo vile zodpovedajúce jej postaveniu.

Predtým, ako sa však začne špekulovať o možnom rozchode Kate a Williama, musí najprv k samotnej svadbe prísť. Tá je naplánovaná na piatok 29. apríla 2011.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu