Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mandátový a imunitný výbor sa bude zaoberať výrokmi Danka na adresu prezidentky Čaputovej

Andrej Danko a Zuzana Čaputová
Andrej Danko a Zuzana Čaputová (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Výrokmi predsedu parlamentu Andreja Danka na adresu prezidentky Zuzany Čaputovej sa bude zaoberať Mandátový a imunitný výbor Národnej rady SR ešte do volieb. Predseda výboru Juraj Blanár informoval, že výbor sa stretne na budúci týždeň 4. februára.

Podpredseda mandátového a imunitného výboru Branislav Gröhling verí, že výbor sa naozaj stretne a celá vec „nevyšumí“. Podnet na Danka predložil poslanec klubu SaS Ondrej Dostál za jeho výroky na poslednej schôdzi NR SR, ktorá sa konala 21. januára. Predseda snemovne sa vyjadril, že k prezidentke „nechová žiadnu dôstojnosť“. Povedal tiež, že Prezidentský palác si bude ctiť, keď bude „apolitický a nebude slúžiť feťákom ako ste vy“, čo bol odkaz poslancovi Martinovi Poliačikovi.

Napriek výzvam viacerých poslancov sa Danko priamo na schôdzi neospravedlnil. SNS neskôr vydala tlačovú správu, v ktorej sa okrem iného uvádza, že Danko rešpektuje funkciu aj úrad prezidentky, má však problém s tým, že sa nespráva apoliticky.

Prezidentka Čaputová v nedeľu v relácii TV Markíza Na telo povedala, že výroky Danka nebude komentovať a nežiada od neho ospravedlnenie. „Bolo mi jasné, keď som vstupovala do politiky, že tam budú aj osobné útoky. Ja nebudem venovať energiu osobným útokom,“ uviedla prezidentka.

Viac o téme: Andrej DankoZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu