Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Kancelária NR SR zatiaľ neeviduje Glváčovu žiadosť o vzdanie sa funkcie podpredsedu parlamentu

Martin Glváč Zobraziť galériu (2)
Martin Glváč (Zdroj: SITA/Jana Birošová)

BRATISLAVA - Kancelária Národnej rady SR zatiaľ neeviduje žiadosť Martina Glváča o vzdanie sa funkcie podpredsedu parlamentu. Potvrdilo to komunikačné oddelenie Kancelárie Národnej rady SR.

Glváč čelí tlaku na odstúpenie od 21. októbra. Podpredseda parlamentu si v Threeme údajne s Marianom Kočnerom dohadoval biznis s pozemkami na Čiernej Vode a rozoberal, ako sa má rekonštruovať vláda po odchode Roberta Fica z postu premiéra. Komunikácia medzi nimi cez Threemu mala podľa Denníka N prebiehať minimálne od 17. októbra 2017 do 5. mája 2018 a vymeniť si spolu mali najmenej 49 správ.

Marian Kočner
Zobraziť galériu (2)
Marian Kočner  (Zdroj: Jan Zemiar)

Ďalšiu údajnú komunikáciu medzi Glváčom a Marianom Kočnerom z rokov 2014 až 2016 cez aplikáciu Viber zverejnil líder opozičného hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič. Glváč tvrdil, že ho zverejnená komunikácia nijako nediskvalifikuje ani nepoukazuje na žiadne porušenie zákona či zneužívanie postavenia verejného činiteľa. S Marianom Kočnerom sa vraj nestretol od roku 2012 a Matovičovi hrozil trestným oznámením. Marian Kočner aktuálne čelí obžalobe v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka.

Opozícia sa pokúsila Glváča odvolať

Opozícia sa preto 29. októbra pokúsila odvolať Glváča z funkcie podpredsedu Národnej rady SR. Parlament však neschválil program mimoriadnej schôdze, keďže za hlasovalo 67 z 138 prítomných poslancov. Glváč v reakcii na to v ten deň vyhlásil, že sa v krátkom čase rozhodne, či odstúpi z funkcie podpredsedu parlamentu.

Denník N navyše v nedeľu informoval, že Glváč má súdny verdikt na kontakty s mafiou. Podľa portálu mal Glváč kontakty s Jozefom Svobodom, ktorý bol jedným z najvyššie postavených bossov bratislavského podsvetia. Rozhodnutie definitívne potvrdil krajský súd na jar tohto roka a je výsledkom sporu Glváča s Danielom Lipšicom.

Viac o téme: Martin GlváčThreema
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu