Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Parízek otvorí vo Viedni schôdzku OBSE: Je smerovaná k ľudskej dimenzii

Lukáš Parízek
Lukáš Parízek (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vo viedenskom sídle Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), v paláci Hofburg, sa 15. júla uskutoční Druhá doplnková schôdzka OBSE k ľudskej dimenzii. Témou dvojdňového podujatia je efektívny multilateralizmus.

Stretnutie otvoria svojimi príhovormi štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a osobitný predstaviteľ ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky pre predsedníctvo SR v OBSE Lukáš Parízek a riaditeľka Úradu pre demokratické inštitúcie a ľudské práva OBSE Ingibjörg Sólrún Gísladóttir. 

Práve efektívny multilateralizmus je, popri prevencii a zmierňovaní následkov konfliktov a bezpečnej budúcnosti, súčasťou troch hlavných programových priorít tohtoročného slovenského predsedníctva v OBSE. Podujatie je v poradí druhým doplnkovým podujatím v ľudskej dimenzii práce OBSE počas  slovenského predsedníctva. Prvé sa uskutočnilo začiatkom apríla 2019. Bolo zamerané na problematiku tolerancie a nediskriminácie, s dôrazom na slobodu náboženského vyznania alebo viery. Tretie je naplánované na jeseň tohto roka.

Viac o téme: SchôdzaOBSELukáš ParízekHofburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu