Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Je to oficiálne! Remišová utiekla od Matoviča ku Kiskovi: Verí, že strana prinesie pozitívnu zmenu

Veronika Remišová
Veronika Remišová (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Veronika Remišová je ďalšou posilou strany Andreja Kisku Za ľudí. Ten ju dnes predstavil na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave. Remišová minulý týždeň oznámila, že ona ani ďalší štyria poslanci NR SR za OĽaNO už za hnutie nebudú v ďalších voľbách kandidovať. Záujem Kisku, aby sa k nemu Remišová pripojila, bol známy už dlhšie.

"Potrebujeme prepracovaný program a kvalitný tím ľudí, ktorí vedia spolupracovať a presadiť potrebné zmeny. Lídrov, ktorí sa nebudú vzájomne hašteriť, ale budú spolupracovať, zamerajú sa na seriózny program a diskusiu s budúcimi partnermi. Potrebujeme konštruktívnu a energickú politiku, s úctou k pravde, s ľuďmi v regiónoch. Preto som sa rozhodla pridať k Andrejovi Kiskovi a tímu špičkových odborníkov v strane Za ľudí. Verím, že táto nová strana prinesie na Slovensko pozitívnu zmenu, po ktorej Slováci tak túžia," povedala Remišová.

Andrej Kiska skončil svoj mandát na poste prezidenta 15. júna. Následne 17. júna oficiálne predstavil tím a priority vznikajúcej strany Za ľudí. Pridali sa k nemu napríklad bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Mária Kolíková, bývala poslankyňa NR SR a Európskeho parlamentu Jana Žitňanská či bývalý veľvyslanec pri NATO Tomáš Valášek a organizátor zhromaždení Za slušné Slovensko Juraj Šeliga.

S Kiskom na vzniku strany spolupracuje aj starosta Spišského Hrhova Vladimír Ledecký, primátor Hlohovca Miroslav Kollár či jeho spolupracovníčka z Prezidentského paláca Vladimíra Marcinková. Kiska svoju stranu definuje ako stredovú. Medzi priority strany bude patriť zdravotníctvo, školstvo, ale aj riešenie korupcie, regionálnych rozdielov či sociálne problémy.

Remišová sa spojila s najväčším podvodníkom, tvrdí Smer-SD

Strana Smer-SD s veľkým pobavením prijala rozhodnutie bývalej poslankyne OĽaNO Veroniky Remišovej spojiť svoje politické sily s bývalým prezidentom Andrejom Kiskom. "Žena, ktorá nikdy neniesla žiadnu politickú zodpovednosť a celý čas hovorí o čistote verejného života, sa v mene naplnenia svojich osobných ambícií spojila s najväčším podvodníkom, aký sa kedy vyskytol na slovenskej politickej scéne. Chceme tomuto unikátnemu páru v politickej súťaži zaželať len to najlepšie. Strana Smer-SD už dávno nič také nedôveryhodné nevidela," uviedol v stanovisku predseda strany Robert Fico. Stanovisko poskytol hovorca Smeru-SD Ján Mažgút.

Viac o téme: Andrej KiskaVeronika RemišováZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu