Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najhoršia správa v najťažšom období! Exminister Galko: Diagnóza - rakovina

Ľubomír Galko počas tlačovej konferencie ku kauze odpočúvania novinárov Zobraziť galériu (2)
Ľubomír Galko počas tlačovej konferencie ku kauze odpočúvania novinárov (Zdroj: Reprofoto TA3)

BRATISLAVA - Ľubomír Galko prežíva ťažké obdobie. Poslancovi diagnostikovali začiatkom roka rakovinu. Táto správa sa objavila v deň, kedy oslavuje jubileum. Okrem toho posledné dni opäť čelí kauze odpočúvania novinárov, kvôli ktorej sa dnes postaví pred parlament.

Informáciu o jeho stave priniesol denník Nový Čas. Krátko po novom roku mu mali diagnostikovať rakovinu hrubého čreva. Galko sa s ňou statočne vyrovnáva. Pre denník potvrdil informáciu o svojom zdravotnom stave. Poslanec SaS podstúpil operáciu, pri ktorej mu nádor odstránili. Histológia totiž ukázala, že ide o zhubný nádor. 

Ľubomír Galko počas tlačovej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto TA3)

So zákernou chorobou bojuje práve v čase, keď oslavuje jubileum 50 rokov. Pre Galka a jeho rodinu to sú najťažšie dni v živote. Poslanec ešte musí absolvovať ďalšie vyšetrenia, no je pripravený zabojovať. Okrem toho bude dnes čeliť mimoriadnej schôdzi v parlamente, ktorá sa týka kauzy odpočúvania novinárov z roku 2011.

Schôdzu kvôli jeho chorobe zrejme odložia

Poslanec Smeru a mediálny poradca premiéra Erik Tomáš dnes v parlamente navrhne, aby sa o bode, ktorý sa týka poslanca strany Sloboda a Solidarita (SaS) Ľubomíra Galka nerokovalo a navrhuje ho odročiť na neurčito. Ako povedal dnes Tomáš, načasovanie medializácie informácií o vážnom ochorení Ľubomíra Galka je zvláštne, ale zdravie je to najcennejšie, čo máme, a určite je dôležitejšie ako politika či mnoho iných vecí. 

"Parlament sa má dnes zaoberať vážnymi podozreniami smerujúcimi ku Galkovi v známej kauze nelegálneho odpočúvania novinárov, zamestnancov rezortu obrany či obyčajných ľudí. Sám tento prípad vnímam citlivo, lebo jednou z obetí odpočúvaní vojenskou tajnou službou pod vedením vtedajšieho ministra Galka v roku 2011 som mal byť aj ja ako hovorca opozičnej strany Smer-SD," uviedol Tomáš. "Aj keď načasovanie medializácie informácií o vážnom ochorení Ľubomíra Galka je minimálne zvláštne, pevne verím, že ani on nie je taký cynik, aby si to celé vymyslel," uviedol Tomáš.

Doplnil, že on sám mal byť ako hovorca vtedy opozičného Smeru-SD jednou z obetí odpočúvaní vojenskou tajnou službou. "Napriek tomu chcem odporučiť svojim kolegom-poslancom, aby sa dnes o bode týkajúcom sa pána Galka nerokovalo a navrhujem ho odročiť na neurčito. Zdravie je to najcennejšie čo máme a určite je dôležitejšie ako politika či mnoho iných vecí. Želám skoré uzdravenie, pán Galko," dodal Tomáš.

Poslancov Národnej rady SR dnes o 14:00 čaká diskusia o údajnom zneužívaní vojenského obranného spravodajstva v prospech strany Sloboda a Solidarita v období pôsobenia Ľubomíra Galka vo funkcii ministra obrany. S návrhom v utorok prišiel poslanec NR SR a podpredseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Peter Šuca (Smer-SD) v mene troch koaličných strán Smer-SD, Most-Híd a SNS. Návrh podporilo 93 poslancov.

Viac o téme: Ľubomír GalkoSloboda a solidarita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu