Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Sme rodina: Neexistuje iná vláda, ktorá by dokázala kradnúť a takto podvádzať občanov

Boris Kollár
Boris Kollár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vládna koalícia funguje ďalej, tri týždne traumatizovala spoločnosť. Povedal to na dnešnej tlačovej besede líder Sme rodina Boris Kollár s tým, že táto vládna koalícia nemá alternatívu.

„Viete si predstaviť inú vládu, ktorá by dokázala kradnúť a takto podvádzať občanov? Ja nie. Toto nedokáže nikto, len oni. Prirovnal by som ich k šmejdom, ktorí okrádajú ľudí, ktorí im dôverujú. Oni to povýšili do roviny, že podvádzajú aj sami seba," povedal Kollár. Ako dodal, tri týždne krízy lídri koaličných strán riešili svoje egá a nie kauzu s eurofondmi na ministerstve školstva.

Koaličné strany sa dnes dohodli na vytvorení pracovnej skupiny, ktorá bude pracovať na vytvorení dodatku ku Koaličnej zmluve. Oznámil to po rokovaní dnešnej Koaličnej rady premiér Robert Fico (Smer-SD), podľa ktorého bolo rokovanie dlhé, vážne, konštruktívne aj dobré. Do pracovnej skupiny dá Smer-SD, Most-Híd a SNS jedného človeka a spoločne vytvoria dodatok. Premiér verí, že dodatok ku Koaličnej zmluve by mohli podpísať práve na Deň Ústavy SR - 1. septembra.

Fico zdôraznil, že vládna koalícia má eminentný záujem na tom, aby 1. septembra urobila všetky podujatia k oslavám 25. výročia prijatia ústavy v duchu spolupráce koaličných strán. Premiér zopakoval, že vláda nemá alternatívu. "Musíme sa viacej chápať, ale o tom sú koalície. Slovensko je krajina, kde budú vládnuť koaličné vlády," dodal.

Viac o téme: Boris KollárSme rodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu