Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Čistky v Bratislave: Števčík vykopol prednostu za kšeft s Bašternákom

Starosta bratislavskej mestskej časti Staré Mesto Radoslav Števčík
Starosta bratislavskej mestskej časti Staré Mesto Radoslav Števčík (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Starosta bratislavskej mestskej časti Staré Mesto Radoslav Števčík vyhodil z úradu prednostu miestneho úradu. Konal tak po tom, čo sa preukázala spojitosť medzi firmou prednostu Petra Jesenského a kontroverzného podnikateľa Ladislava Bašternáka.

Pri Bonaparte kúpila firma Gode od Bašternákovej firmy Balax začiatkom roka pozemky. Peter Jesenský sa z firmy Gode stiahol 1. februára, informuje portál etrend.sk. Vo firme zostala iba Laura Jesenská, ktorá býva na rovnakej adrese ako Peter Jesenský. Bašternáka pritom stále vyšetrujú policajti v súvislosti s daňovými podvodmi.

Dnes Jesenského starosta Starého mesta Radoslav Števčík odvolal. Spojenie Jesenského nie je zrejme náhodné. Už v minulosti sa prišlo na to, že býva v luxusnom sídle Bonaparte (postavil ho Bašternák), kde má byt aj premiér Fico či exminister Ján Počiatek.

„Považujem za neprijateľné, aby zamestnanec miestneho úradu či jemu blízke osoby obchodovali s podnikateľom, ktorý čelí podozreniam z daňových únikov. Nechcem, aby súkromné aktivity jedného úradníka vrhali zlé svetlo na prácu celého miestneho úradu,“ zareagoval pre Topky starosta Števčík.

Viac o téme: Radoslav Števčík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu