Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ministerstvo školstva chce zvýšiť hospodárnosť škôl pri používaní učebníc

Minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Peter Plavčan
Minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Peter Plavčan (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva chce zvýšiť hospodárnosť škôl v súvislosti s objednávaním, používaním a evidovaním učebníc. Vyplýva to z predbežnej informácie k návrhu vyhlášky ministerstva školstva o používaní učebníc, učebných textov a pracovných zošitov, ktorú zverejnili na právnom a informačnom portáli Slov-Lex. Rezort zdôrazňuje, že škola je povinná hospodárne nakladať s majetkom, ktorý jej previedli do vlastníctva alebo do správy a viesť evidenciu učebníc, pracovných zošitov a učebných textov.

Predpis má bližšie upraviť obsahové náležitosti evidencie učebníc či pravidlá inventarizácie. Venovať sa má aj náhrade vzniknutej škody v prípade straty, zničenia alebo poškodenia zapožičaných učebníc, ktorú je žiak alebo jeho zákonný zástupca povinný škole nahradiť.

Ministerstvo uvádza, že prax preukázala potrebu nanovo zaviesť pravidlá používania učebníc, pracovných zošitov a učebných textov, ich evidencie, spôsobu a výšky náhrady za stratené, zničené alebo poškodené učebnice. Absencia pravidiel od roku 2008 zrušením nariadenia vlády SR o používaní učebníc a učebných textov spôsobuje totiž problémy v praxi.

Viac o téme: ŠkolstvoUčebnice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu